Aparare impotriva incendiilor

Fiecare imobil ar trebui sa aiba in dotare macar un stingator de incendiu iar fiecare complex de imobile (blocuri, duplexuri) ar trebui sa fie dotat cu hidranti de incendiu interiori sau exteriori.

Pe site-ul Inspectoratului General Pentru Situatii de Urgenta, in normativul OMAI nr.163/2007  se RECOMANDA echiparea fiecarui nivel de apartament/cladire cu minimum un stingator de incendiu.

Inainte de anii ’90, o proportie considerabila de imobile construite au fost prevazute cu hidranti interiori. Din pacate, acesti hidranti nu au mai fost verificati de catre personal autorizat in marea majoritate a cazurilor, drept pentru care sunt considerati nefunctionali. Pentru imobilele prevazute cu instalatii de stingere a incediilor, indiferent de tipul acestora (instalatii de stingere cu sprinklere, instalatii de stingere cu hidranti interiori, instlatii de stingere cu hidranti exteriori), RECOMANDAM verificarea acestora. Aceste simple verificari, care dureaza cateva ore, pot salva vieti.

Mai jos aveti normativul OMAI nr.163/2007, extras de pe site-ul Inspectoratului General Pentru Situatii de Urgenta – www.igsu.ro

 

Potrivit prevederilor anexei nr.6 la Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobat prin OMAI nr.163/2007, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile Anexei nr. 5 la Normele de prevenire şi stingere a incendiilor specifice activităţilor din domeniul lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, indicativ NP-073-2002, aprobate cu Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr.1992/2002, pentru fiecare nivel/apartament al clădirilor de locuit este prevăzut un stingător de incendiu cu performanţa de stingere echivalentă cu focarele 21A şi 113B, conform standardului de referinţă SR EN 3-7. Totodată, conform prevederilor art.119 din Normele generale de apărare împotriva incendiilor, pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător sau a unei pături antifoc.

  Sună
  Cere Ofertă